Vliegende start voor 2015

31 december 2014

Ik heb een linodruk gemaakt. Nils Holgerson, vliegend op de gans Maarten. Vliegend naar nieuwe avonturen in 2015. Gelukkig nieuwjaar!

AkkavanKebnekaise_cv


Geboortekaartje voor Mees

29 oktober 2014

Voor Mees mocht ik dit stoere geboortekaartje ontwerpen en zeefdrukken.

cv_geboortekaartje_zeefdruk


Waterlelies – I Contest – Print It!

14 augustus 2014

Al eeuwenlang worden stoffen voorzien van prachtige decoraties en prints. Door te stempelen, te batikken, te schilderen en te sjabloneren ontstaan ware kunstwerken. In de wedstrijd die het Textielmuseum georganiseerd heeft; I CONTEST – PRINT IT! ligt de nadruk dan ook op printen en het ontwerpen van een dessin.
Bij mij in de buurt is een vijver met waterlelies die volop in bloei staan. Ik heb mijn linosnede-print hierop gebaseerd. In de vijver drijft ook wat rommel rond. Dat heb ik ook in mijn print terug laten komen. Ik heb een vrij symmetrische en repeterende print gemaakt. De colafles is de enige dissonant in deze symmetrie. Het stoort een beetje, zoals het dat ook in de vijver doet.
Om alle inzendingen te bekijken en te stemmen, kijk op de site van het textielmuseum.

Linosnijden en drukken van de print met waterlelies.
Print met waterlelies


Kras lettertje

14 juli 2014

Voor een eigen project heb ik een letter getekend. Deze letter is gebaseerd op een letter die vroeger met de hand op etalages werd gezet.

 

alfabet_tekenletter_cv


Twee posters

22 mei 2014

De poster aan de linkerkant is gemaakt voor de Amsterdam Film Week en Kuvva. Zij vroegen ontwerpers om hun creatieve visie op één van zes films weer te geven op een poster. Ik ontwierp een filmaffiche voor ‘Black Butterflies’ van Paula van der Oest.

Rechts is een poster die gemaakt is voor de Open Call voor het Graphic Design Festival in Breda. Het thema was ‘Reflect’. In deze tijd dwingen de maker-revolutie, de financiële crisis en de opkomst van social media ons  bestaande structuren en systemen opnieuw te ontwerpen, op zoek naar een transparante, duurzame en eerlijke toekomst. Als ontwerper kun je een steentje bijdragen, bijvoorbeeld door een idee onder de aandacht te brengen via een poster. Met deze poster liet ik zien hoe menselijke en natuurlijke processen elkaar beïnvloeden en wat de invloed is van de menselijke overbevolking op aarde.

posters_butterfly_wereld2


Een goed nieuwjaar

22 december 2013

Ik heb een oude linopers. Mijn eerste experiment met de pers is deze nieuwjaarskaart.

linodruk_nieuwjaar